Homepage Jetty Oosterman

Welkom op de homepage van 
Jetty Oosterman, 
"The circle of life".  
(Tot eind 2020 onder de naam Jetty Kuiper)

Zie balk links voor de pagina's.


                 
Ben je op zoek naar informatie over mij en mijn bedrijf the Circle of Life, over
 • mijn autobiografische boek, dat gaat over het vermoeden van aspecten van Asperger, latten op latere leeftijd, mijn (spirituele) groeiproces in turbulent jaren, over leven, levenseinde en het nieuwe beroep end-of-life-DOULA. Titel: "Met het hoofd in de wolken en de voeten in de klei" Bestellen kan via [email protected]
 • informatie over de boekenserie als vervolg hierop. Deze boeken zullen vanaf 2024 het levenslicht zien en gaan grotendeels over het twin flame/twin ray-proces en de gigantische transformatie die dat oplevert. Het is onderdeel van de online training tot souldoula.
 • zit jij in een twinflameproces en heb je hulp nodig? Twin flame-coaching kan je helpen om dieper in contact te komen met jouw eigen weten. 
 • wil jij anderen helpen tijdens deze transitie-periode en resoneert het woord "souldoula"? 
 • life-coaching / 3 daagse cursus voor vrouwen HEEL JE LEVEN
 • informatie en tips m.b.t. auteursrecht en spookfacturen etc.                                
 • (GROENE buttons links)
                                                    dan ben je hier goed!

Ben je op zoek naar de RE-training tot Levenseindedoula en/of souldoula, of zoek je een doula om jou te ondersteunen, ga dan naar www.Levenseindedoula.nl of bel mij. 

Mijn nieuwste aanbod, inclusief boeken, ook over het souldoulawerk en over en voor twinflames is de vinden op 
https://levenseindedoula.nl/de-re-training/opties-kosten-en-aanmelden/


Rechts zie je een zilveren hart en een doula-logo. Ik ben in die takken niet meer echt actief, maar laat de informatie staan, voor wie daar behoefte aan heeft. De foto rechts is niet aktueel. Deze is gemaakt in het jaar dat mijn bedrijf is gestart, nl. 2007. 
 • stervensbegeleiding/ death-doula / levenseindecoach/ END-OF-LIFE-Doula   
 • informatie over spreker bij uitvaarten / begeleiding bij het laatste afscheid   
 • (klik rechts op het zilveren hart)
 • informatie over een doula (bevallingscoach) of ondersteuning in de zwangerschap            
 • (KLIK rechts op oranje/rode logo)                          
        
Ik loop een stukje mee op het pad van mensen op bijzondere momenten / keerpunten
in hun leven. Ik deed dat tijdens de zwangerschap en de geboorte van een nieuw mensje; gedurende het leven: Als iemand even worstelt, (wat we allemaal doen bij tijd en wijle!) kan ik helpen om angst, pijn of twijfel te verminderen en te werken aan dat positieve zelfbeeld, aan houden van jezelf. In de laatste levensfase kan ik ondersteuning bieden, tot en met de behgeleiding rond de uitvaart.
Ook bied ik trainingen om meer doula's te krijgen om de laatste levensfase te verbeteren.
End-of-life-coaching mag meer aandacht krijgen in ons land en ons leven!

Mijn boeken zijn op dit moment alleen nog te koop via mijzelf. Meer info op pagina "Boek". Vanaf 1 januari 2019 is de prijs 16,50. Excl. de verzendkosten met track en trace van ca. 4,50. Ophalen in Terwolde of Apeldoorn kan ook. Als je het boek wilt bestellen, mag je het geld overmaken op NL70 INGB 00026642223 t.n.v. J.Oosterman in Terwolde. Als je me dan per mail bv. laat weten waar het heen kan, zal ik het opsturen. Wil je een gesigneerd exemplaar, met jouw of een andere naam, laat dit dan even weten.

De boeken die ik geschreven heb vanaf medio 2020 gaan over het proces van alleen wonen, het ontmoeten van mijn twin flame en de enorme groei die ik mocht doormaken door de spiegels die mijn andere helft me voorhield. Het is niet direct een romantische en ongecompliceerde liefdesrelatie. Het is niet alleen een spiritueel groeiproces, het brengt je in contact met oude angsten en overtuigingen. Je mag leren om weer volop liefde voor jezelf te voelen, jezelf te omarmen met alles wat er is, in het reine te komen met je lichaam, het alleen zijn, de mensen om je heen en zoveel meer. Voorouderlijke lijnen, vorige levens, gidsen en engelen, Goden en Godinnen, egodood, de lijst aan nieuwe onderwerpen die op je pad verschijnen, is eindeloos. Als je eenmaal weet, kun je nooit meer niet weten. Het proces is oneindig, prachtig maar niet altijd makkelijk. Mijn taak is het om naast de missie van het op de kaart krijgen van de levenseindedoula inmiddels om de wereld te vertellen over de twin flames en hun soulfamilie. Over het ontstaat van souldoula's. Deze mensen mogen de wereld ondersteunen bij de grote transitie waar we momenteel inzitten. Van 3D naar 5D en verder. We mogen van het donker naar het licht, Van het hoofd naar het hart. Van liefde vol voorwaarden naar onvoorwaardelijke liefde, voor onszelf en voor elkaar. Het wordt alleen maar mooier!


Mijn bedrijfsnaam is The circle of life.
Ik help je graag verder! Of het nu jouw droom is dat je meer plezier wilt in je werk of je relaties, of dat je de balans op wilt maken omdat je je niet echt gelukkig voelt, of omdat je juist op de tppen van je geluk voelt omdat je je soulmaatje hebt ontmoet.........voor je een volgende stap gaat zetten, is het goed om daar tijd en aandacht aan te geven. 
Het is geweldig om eigen dromen waar te kunnen maken, maar ik vind het net zo leuk om anderen daarbij te helpen. Muren zijn er om overheen te klimmen. Of je nu denkt dat je het kunt of je denkt dat je het niet kunt, je hebt altijd gelijk! Sta jij jezelf toe om te dromen van een beter en gevulder leven? Of zet je -net als veel anderen- je leven in de wacht, tot ...... er genoeg geld is, tot je meer tijd hebt, tot .....................? Het misschien te laat is?

Mijn aanbod, inmiddels voor vrouwen EN mannen, die het even niet meer weten, is de cursus (individueel of in groepsverband) HEEL JE LEVEN. Wellicht kan ik je zelfs helpen aan een plek om even tot rust te komen als je in een hectische levensfase zit, door de verhuur van het kleine gastenverblijf in mijn tuin. 

       HEEL JE LEVEN...... NU! 


Bel of mail naar
Jetty 
telefoon 06-29403849; 
mail: [email protected]


**********************************************************

Als doula (bevallingscoach), lifecoach en uitvaartbegeleider kon ik mensen begeleiden op bijzondere momenten in hun leven. Zowel bij het begin als bij het einde van een mensenleven mocht ik aanwezig zijn! Gezien mijn leeftijd (voorbij de leeftijd waarop een "normaal" mens nog werkt) en mijn huidiige nieuwe missies ben ik niet echt aktief meer in bovenstaande beroepen, maar het heeft me gevormd en is nog steeds een onderdeel dat aan de orde komt in bv. de RE-training van levenseindedoula's/souldoula's.


Als er behoefte is aan antwoorden op zingevingsvragen of een luisterend oor, kan ik veel voor u/jou betekenen. Als life-coach kan ik de problemen niet oplossen, maar ik kan wel helpen bij het vinden van antwoorden op de vragen en u/je begeleiden in het zoeken naar zingeving in het bestaan. Mijn eigen ervaringen na het in de ogen kijken van mijn twin flame kunnen anderen in soortgelijke processen verder helpen. Het ontmoeten van je twin zet letterlijk je hele leven op zijn kop. En vaak kun je dat niet delen met anderen. Na de ontmoeting vind er namelijk vrij snel een separatie in de fysieke wereld plaats. Dat is nodig, omdat beiden, onafhankelijk van elkaar diep energetische werk moeten doen om uiteindelijk samen hun missie neer te kunnen zetten. 


Mijn COACHING is bedoeld voor mensen die even niet goed weten welke koers ze moeten varen, relationeel, qua werk of op welk levensterrein dan ook. Als ook jij wilt werken en leven vanuit je passie, help ik je graag om je dromen boven water te krijgen. Waar gaat jouw bloed van stromen? Leven is het meervoud van LEF: neem dat risico als dat moet. 
Altijd beter dan je leven uit te zitten en aan het eind te bedenken dat je 
 • ..... ander werk had moeten doen,
 • ..... had moeten stoppen met die relatie,
 • ..... had moeten zoeken naar je dromen, etc.
 • ..... het leven had moeten leven volgens je eigen wensen en niet die van anderen.
Je hebt steeds een keuze en veranderingen moeten uit jou komen. Verwacht het niet van anderen, maar ga ervoor. Stel niet uit wat je nu kunt doen, maar kom in actie en bel of mail me! (06-29403849)


********************************************************* "the circle of life" staat ingeschreven bij de Kamer van Koophandel 
onder nummer 08139571

Mijn naam is Jetty Oosterman. Tot eind 2020 getrouwd en de naam van mijn man dragend (Jetty Kuiper) en de laatste jaren al lattend. Inmiddels gescheiden. Moeder van drie, schoonmoeder van drie en oma van inmiddels vier kleizonen. Ik heb in mijn leven ontzettend veel verschillende werkervaringen opgedaan, waarbij met name de laatste 20 jaar in dienstverband zich afspeelden in het onderwijs aan volwassenen. Sinds 2007 heb ik mijn eigen bedrijf "The circle of life", als doula, trainer/coach, afscheidsbegeleider en spreker bij uitvaarten. Ik heb vrijwilligerswerk gedaan o.a. in de terminale thuiszorg en een hospice. Ik ben Emeritus-assistent geweest voor ondersteuning bij ouderen en coordinator bij de Eigen Kracht Centrale. Alles komt samen: mijn  jarenlange ervaring in het onderwijs aan volwassenen, in de uitvaartwereld en als doula bij zwangerschap en geboorte kan ik nu inzetten bij het trainen van de DOULA in de laatste levensfase! Aangevuld met eigen verlieservaringen en vooral alle recent verworven kennis via (online) trainingen uit het buitenland, zoals vanuit de University of Vermont tot end-of-life-doula vormen de input van mijn nieuwste RE-training. 
Inmiddels ben ik meer schrijfster dan wat dan ook. Ik schrijf autobiografisch over met name relaties. Mijn laatste boeken gaan met name over het twin flame-proces.

Jetty Oosterman, the Circle of life, staat ingeschreven in het Centraal Register Kort Beroeps Onderwijs.
Ik ben een pionier en heb in mijn leven mooie plannen en projecten mogen ontwikkelen. Om er een paar te noemen: taallessen voor anderstaligen, leer-werkprojecten, stage-projecten, een Volksuniversiteit opzetten binnen een ROC,Uitvaartbeurzen (toen nog nauwelijks iemand daar van gehoord had), Wereldlichtjesdag in Nederland op de kaart zetten 10 jaar geleden.  Al of niet samen met anderen iets nieuws neerzetten, maakt mij energiek. Aan de basis mogen staan van dergelijke initiatieven en zo mijn steentje bijdragen in de wereld, maakt me dankbaar. Na een aantal jaren, als het loopt, geef ik het stokje graag over. En wacht ik af wat het leven nu weer van me vraagt of aan me geeft. Het kriebelt al zo lang.... de laatste levensfase. De end-of-life-doula, de levenseindedoula in Nederland introduceren is mijn nieuwe missie! De tijd is er rijp voor! En nee, niet iedereen zal behoefte hebben aan een levenseindedoula. Gelukkig niet! Er gaat vaak veel goed met inzet van naasten en betrokken vrienden en familie, het huidige zorgaanbod en vrijwilligers, Maar voor wie er om welke reden dan ook wel behoefte aan heeft, is het fijn dat die optie er is. Soms voelen mensen zich heel eenzaam in die fase; niemand zou zich alleen moeten voelen die dat niet wil.

Een levenseindedoula loopt mee met iemand in de laatste levensfase en zijnof haar naasten; dat kan al vanaf het slecht nieuws gesprek zijn tot na het overlijden. Er ligt niets vast maar er wordt steeds ingezoomd op het moment van aanwezigheid: waar is nu het meest behoefte aan? De levenseindedoula
is in mijn optiek iemand die onafhankelijk is, niet in dienst van een organisatie of instelling, niet gebonden aan regels, protocollen, vaste werktijdtijden of vaste taken.

Ik heb een droom; eentje die groter is dan al mijn eerdere dromen. Die niet alleen van mij is en ook voor anderen grote waarde kan hebben. Ik spreek al meer dan 25 jaar op uitvaarten; eerst als vrijwilliger via de Humanistische Uitvaartbegeleiding; daarna als onderdeel van mijn eigen bedrijf "The circle of life". Ik merk steeds vaker dat mensen de regie willen houden over hun leven, tot het einde. Dat betekent dat er voor het overlijden (bv. na een slecht-nieuws-gesprek) een gesprek is over de wensen; al werkend komt er vaak meer op tafel en zo ontstond het besef: "dit is een vorm van levenseindecoaching - daar wil ik in mijn laatste werkzame fase wel meer mee". Op 17 december 2018 kreeg ik opeens de ingeving om een Levenseindegids te gaan schrijven en daarmee naar buiten te treden; als een soort download van boven kwamen er flarden door. Ik postte dit plan aan het begin van de middag op Facebook. Een paar uur later belde mijn broer, om te vertellen dat hij onze  moeder had gevonden; ze was gevallen, niet meer bij kennis en werd naar het ziekenhuis gebracht. Ze is nooit meer bij geweest; op 26 december overleed ze en op 31 december, de laatste dag van het turbulente 2018, werd ze begraven. Je krijgt het niet verzonnen om een levenseindegids te bedenken op de dag dat je eigen moeder begint aan haar levenseinde. Toch klopt het juist allemaal voor mij en voel ik me geleid.
Ik blijf hierbij (zelfs letterlijk) dicht bij mezelf, dus verwacht geen toplocatie midden in een grote stad, grote docententeams, flitsende folders of lesmateriaal, gelikte websites. Ik heb ooit al eens een grote Volksuniversiteit op mogen zetten met binnen het jaar 1000 cursisten. Dat is nu niet de bedoeling. Ik kies in alle opzichten voor KWALITIJD i.p.v. kwantiteit. Ik zit niet actief op LinkedIn of Instagram. Ik leef mijn droom en daar hoort dat niet bij! Ik houd graag mijn prijs acceptabel, ook als levenseindedoula aan het bed. Van dit beroep zul je niet rijk worden qua geld; het wordt heel lastig om hier een full-time baan mee te creeren. Maar wat is rijk? wat is overvloed? 
Als je genoeg hebt en ook nog je dromen kunt waarmaken! 
Op bepaald gebied blijkt het werk van onschatbare en onbetaalbare waarde: Je mag een lichtje zijn in de duisternis van een ander! Hoe mooi is dat!!!Uitzicht op de IJssel in Terwolde;
Op de website www.Levenseindedoula.nl  vindt je alle informatie over dit nieuwe beroep en over de RE-training. Naast deze training van enkele dagen komt er wellicht nieuw online aanbod in de toekomst. Er komen waarschijnlijk ook verdiepende modules, terugkom- of inspiratiedagen. Desgewenst verzorgen wij een training op maat bv. voor een bedrijf of instelling of een lezing op locatie.

               Alles is in ontwikkeling.....ook wij zijn op reis en laten ons onderweg verrassen!
Daarnaast zullen we gezamenlijk zoeken naar verbindingsmogelijkheden. Wat kunnen we in de toekomst voor elkaar en onze doelgroep betekenen?
Verbinden, samenwerken, netwerken? 
Blij ben ik met alle nieuwe ontwikkelingen rondom de rouwdoula, o.a. middels het gelijknamige boek van Patty Duijn. In mijn optiek weer een heel andere tak van sport; zoals ik het uit het boek begrijp, zijn het uitvaart-begeleiders die extra diensten/aandacht bieden in het stadium voor en na de uitvaart. Overigens zijn er ook mensen die zich rouwdoula noemen, en daarmee gericht zijn op de zwangerschap en bevalling, waar het anders loopt dan gehoopt. Ook met de verschijning van het nieuwe boek "Dood doet leven" van Jeroen Terlingen, o.a. oud-redacteur van Vrij Nederland, journalist, ben ik blij. Hij doet in dit onlangs verschenen boek een warm pleidooi om een DOULA in te zetten in de laatste levensfase. Dat sluit prachtig aan bij mijn nieuwe levensmissie 😊

Ik heb me aangesloten bij Jouw Laatste levensfase; sta online op o.a. onderstaande site (zoek op Terwolde) 

https://spiritueelwerkersnederland.nl/mobile/sub/terwolde/Online op Spiritueel Netwerk Nederland, een groep met 16.000 leden. Wat spiritueel precies betekent, is voor ieder mens verschillend. Net als dood nog een beladen woord voor sommigen. Volgens Wikipedia zaken die de geest betreffen, met de nadruk op persoonlijke innerlijke ervaring. En dat is het voor mij...
Vooral het weten wie ik ben en wat ik wil. In goede verbinding staan met mijn eigen wensen, intuitie, kracht. Erop mogen en durven vertrouwen dat alles goedkomt als je met jouw zielsmissie ook voor anderen de wereld een beetje mooier of beter kunt maken. Steun krijgen en voelen uit zoveel verschillende dingen/hoeken. Gewoon blij zijn met het leven!!

Op deze website en de andere www.Levenseindedoula.nl staat veel informatie. Als je hier niet blij van wordt, is dit niets voor jou. Voor de aanvang van de RE-training krijg je een boekwerk van inmiddels meer dan 100 bladzijden om te lezen.
Je hoeft het niet met mijn visie en opzet eens te zijn, maar als bovenstaande resoneert en je oprecht interesse hebt en voelt dat je er klaar voor bent om er echt meer over te horen, dan ben je van harte welkom om mee te doen! Ik omring me graag met mensen die ook geloven in mijn droom (die zoveel anderen raakt), die er vol voor willen gaan en waar ik energie van krijg!


OPTIES, PRIJZEN en AANMELDEN:

Ik kies er bewust voor om de prijzen laag te houden. Mijn insteek is om een nieuwe beroepsgroep op de kaart te zetten. Dat betekent dat mensen met een achtergrond/levenservaring waarbij dat matcht de voorkeur hebben.

LET OP: Na betaling / ontvangst Levenseindegids is er geen restitutie als je besluit om niet mee te doen. Wel kun je in overleg in speciale gevallen een ander in jouw plaats doorsturen. Zeker als je met meerdere personen wilt deelnemen, kun je ook zelf een datum voorstellen.                                      

Opties en kosten : Zie www.levenseindedoula.nl voor meer informatie en nieuwe data

Bij alle opties ontvang je de PDF levenseindegids per mail. 
Daarnaast krijg je (bahalve bij de online-variant optie 1) tijdens de RE-training
 • het boek “Met het hoofd in de wolken en de voeten in de klei.”
 • het kaartendeck Zielsrouteplanner van Vrouw en Verbinding ter waarde van € 49.95.
 • Het E-book over hand- en voetmassage en aromatherapie van Mirjam van Wieringen
 • De informatiegids"De laatste levensfase" van Monique Branse van het platform "Jouw laatste levensfase"

                                          Materialen die je ontvangt en: PDF/E-book "de Levenseindegids",      
    "massage/aromatherapie", E-book Annemieke Tissink, Zielsroutekaartendeck, 
Boekje over je laatste levensfase

AANMELDEN?


Je kunt je aanmelden via de contactbutton links, door een mailtje te sturen naar [email protected] met het verzoek jou te bellen (graag telefoonnummer!!) of me zelf te bellen op 06-29403849.  Ik wil graag voor de definitieve aanmelding een telefoongesprek met je om te horen over jouw achtergrond en motivatie en over dat wat je triggert rondom dit nieuwe beroep. Als het wederzijds klikt, maak ik een factuur op.
Daarvoor heb ik jouw gegevens nodig (NAW, mail en telefoon). 
Verder wil ik dan graag een kort verhaaltje per mail over jouw achtergrond.
Je deelname wordt pas definitief na betaling. In principe is er dan geen restitutie meer mogelijk! Wel kun je (in overleg met mij) een ander in jouw plaats laten deelnemen.

Met je deelname verklaar je
- dat je bovenstaande informatie en het PDF goed gelezen hebt voor je start;
- dat jouw gegevens gedeeld mogen worden (bv. certificaat-uitreiking met foto op Facebook, 
  met andere cursisten, met Mirjam van Wieringen en Gerda Duin van Vrouw en Verbinding)
- dat je bereid bent om te helpen om de term levenseindedoula bekend te maken.
- dat je (informatie uit) het PDF niet ongevraagd met anderen deelt.

Vooral hoop ik natuurlijk dat je, net als wij, heel enthousiast wordt om dit nieuwe beroep in Nederland samen met anderen op de kaart te zetten, omdat je daar het belang van inziet en jezelf en anderen wilt verrijken als mens door anderen in hun eigen kracht te houden, in welke levensfase dan ook. Ben jij dat baken van liefde en het lichtje in de duisternis van een ander?!                                                ***********************************
*****************************************************************"Jetty Oosterman - the circle of life" staat ingeschreven bij de Kamer van Koophandel
onder nummer 08139571.