Boeken: "Met het hoofd in de wolken en de voeten in de klei". de LevenseindeGIDS en de LevenseindeDOULA


Ik heb inmiddels drie boeken geschreven:Mijn eerste boek "Met het hoofd in de wolken en de voeten in de klei" is autobiografisch en een pleidooi voor openheid. 

Het gaat over latten op latere leeftijd, over het leven en het levenseinde.
Na een leven van bijna 50 jaar samen, maar op het punt om te scheiden, vermoed ik dat er bij mijn man sprake is van aspecten van Asperger. Er vallen steeds meer puzzelstukjes. Dit weten geeft ontschuldiging. Het boek beschrijft mijn proces, belevingen en ervaringen, vanuit mijn perspectief. Inmiddels zijn we een tijdje verder. We wonen niet meer onder hetzelfde dak, maar zijn nog wel getrouwd. Over dit alles, de worstelingen, het onbegrip en de weerstand van anderen etc. heb ik een boek geschreven. Over mijn wanhoop af en toe en vooral ook over het herrijzen uit de as! Ik ben dankbaar voor deze ervaringen en zie ze als kansen voor groei!
In dit boek loopt ook als een rode draad de dood en levenseinde-coaching en een (spiritueel) leef- en leerproces. Ik voel nog meer dat het mijn missie is om mensen te stimuleren openheid en kwetsbaarheid toe te laten. 
Om mensen in hun kracht te zetten. Steeds vaker krijg ik vragen om coaching voor andere vrouwen en soms paren (in soortgelijke situaties en relaties). Er zijn veel mensen die zich herkennen in mijn verhaal; dat verbaasd me niet en was precies de reden om het boek uit te brengen. Ik ben dankbaar voor de vele mooie kansen die het leven me geeft, ook op latere leeftijd. De wereld ligt voor me open en ik draag graag mijn steentje bij om dat van anderen iets mooier te maken, als dat kan.

Mijn boek is op dit moment alleen nog te koop via mijzelf. De prijs is 16,50. De verzendkosten met track en trace zijn 4,85. Tesamen dus € 21,35. Voor Belgie is dat € 9.00. Ophalen in Terwolde of Apeldoorn kan ook. Als je het boek wilt bestellen, mag je het geld overmaken op NL70 INGB 0002664223 t.n.v. J. Oosterman. Als je me dan per mail bv. laat weten waar het heen kan, zal ik het opsturen. Wil je een gesigneerd exemplaar, met jouw of een andere naam, laat dit dan ook even weten.
Een prachtige recensie van de Nederlandse Vereniging van Autisme:
Denk jij ook wel eens: “Ik voel me niet gehoord en begrepen; ik twijfel aan mezelf. Ben ik nou gek? Verwacht ik teveel van de ander? Ik wil verbinding, maar voel me juist alleen. Ik weet werkelijk niet wat ik moet doen.” Of woorden met dezelfde lading? Weet dan dat je niet de enige bent. Een groot deel van de mensen worstelt met regelmaat. Met zichzelf, in relatie tot anderen. Dat doet pijn en pijn wil niemand voelen. Dat geeft twijfel. Iedereen worstelt wel eens, maar we weten het nauwelijks van elkaar. En juist er over praten kan zoveel helpen! De eenzaamheid is groot op dit gebied.
Ben je iemand, of ken je iemand die zich hierin herkent, dan is mijn boek wellicht ook voor jou een eye-opener. De eerste oplossing voor als ook jij weer in verbinding met jezelf wilt komen. Er staan diverse coachtools in, die je zelf makkelijk kunt inzetten. Fijn als je het doorvertelt, want het is moeilijk om de juiste mensen te bereiken. 

Bronnie Ware ontdekte dat veel mensen, aan het eind van hun leven, spijt hebben van een aantal dingen: o.a. dat ze niet het leven hebben geleid, zoals ze dat zelf wilden, maar teveel naar de wensen van een ander. Ze wilden dat ze vaker hun gevoelens hadden geuit en zichzelf hadden toegestaan om gelukkiger te zijn. Diep in hun hart wisten ze wat beter voor ze was, maar ze durfden niet te kiezen. Te kiezen voor geluk en voor zichzelf. Ik durf dat wel! Mijn leven is van mij! Ik hoop met mijn boek anderen te inspireren om hetzelfde te doen. Leef je leven NU!

Mijn autobiografisch boek met de titel “”Met het hoofd in de wolken en de voeten in de klei” gaat voor een groot deel over mijn worstelingen in het afgelopen jaar en het herrijzen uit de as. Een persoonlijke zoektocht, die eigenlijk altijd leidt tot groei. Ik ben er dan ook dankbaar voor. Het vertelt het (spirituele) proces van een zoekende vrouw, die zichzelf wat kwijt lijkt te zijn, maar een jaar later volledig in harmonie met haar passie en levensmissie, dromen en idealen leeft. Onrust en gedoe wordt getransformeerd tot groei. Het lijkt wel of de halve wereld hier mee worstelt en dat is ook zo. Steeds meer mensen durven dit open en kwetsbaar te delen. Dat is geweldig en broodnodig! Want alleen als wij onze verhalen durven delen, er over durven praten, kunnen we in verbinding komen met elkaar.

Ik geef met mijn boek een inkijkje in mijn leven, in onze relatie. Ieder mens is uniek. Bij mij heeft de ontdekking van aspecten van Asperger geleid tot een hernieuwde kijk op bepaald gedrag van mijn echtgenoot. Daarom kon de voorgenomen scheiding omgezet worden in een andere huwelijksvorm: LATTEN op latere leeftijd. Voor ons beiden is het na bijna een halve eeuw samen beter om nu niet langer onder hetzelfde dak te blijven wonen, maar we zijn nog wel getrouwd. Er is nog veel wel. Iedereen heeft wel iets; ik herken ook eigenschappen bij mezelf als ik lees over autisme, Asperger, hooggevoeligheid, narcisme en wat al niet meer. Ik ken ook angsten, worstelingen, verlies van energie en levensvreugd. Maar ik laat ook zien dat het geen staat van zijn hoeft te blijven. Mijn ervaringen breng ik naar buiten in de hoop dat anderen inzien, dat niet iedereen direct aanspreekbaar is op zijn of haar gedrag; dat er soms andere zaken onder zitten, die je op het eerste gezicht niet ziet. (Soms zelfs jarenlang niet!). Maar dat dit niet altijd opzettelijk en verwijtbaar gedrag is. Dat een mens meerdere kanten heeft en dat degene die het dichtste bij je staat, ook de donkere kanten te zien krijgt, waar de rest de vrolijke buitenkant ziet. Dat is niet onoverkomelijk; iedereen heeft wel wat. Het is niet de situatie die me overkomt, maar de manier waarop ik er mee om ga. Neem de verantwoordelijkheid voor je eigen leven en ga aan de slag met jezelf! Ieder gaat zijn eigen proces natuurlijk. Wellicht zorgt mijn zoektocht er voor, dat ook jij dat piepkleine zaadje van verlangen gaat planten (en laat groeien) in jouw hart.
Ik wil mensen deelgenoot maken van mijn zoektocht, mijn kennis en ervaringen delen. Met dit boek en als coach hoop ik mensen weer in hun kracht zetten. Iedereen heeft kracht in zich. Hoe ga je om met lastige situaties in je leven? Hoe zorg je dat je staande blijft en nog gelukkig ook? Met een partner die niet altijd doet wat jij wilt? Geen enkele partner is de perfecte partner. Geef jezelf wat je vraagt van de ander. Wellicht kun je leren van mijn proces of van de coachtools die ik ook beschrijf in het boek. Het allerbelangrijkste is om goed voor jezelf te zorgen en het niet te verwachten van een ander. Achter zoveel voordeuren zit leed; na ruim 20 jaar werken in de uitvaartwereld is me dit behoorlijk duidelijk geworden.

Met dank aan Voor de kunst, donateurs en de provincie Gelderland!!!
https://www.voordekunst.nl/projecten/7940-wolken-klei-asperger-latten-en-leven
Boek "Met het hoofd in de wolken en de voeten in de klei."


------------------------------------------------------------------------------
Mijn tweede boek is de Levenseindegids. 

Op dit moment alleen nog als lesmateriaal voor een training beschikbaar als PDF. Zoals de titel al doet vermoeden, is dit boek gericht op de laatste levensfase. Van jezelf of iemand in je omgeving. Het zijn tips en gedachten van een end-of-life-DOULA en iemand die al jaren ervaring heeft opgedaan met afscheid en uitvaarten. Ik merk dat de dood nog steeds een taboe is en mensen angst aan jaagt. Ik hoop met dit boek een stukje angst weg te nemen en mensen tools te geven om er beter op voorbereid te zijn. Wat kun je doen voor iemand die net slecht nieuws heeft gekregen? Kun je iemand ondersteunen? Wat helpt en wat juist niet? Het boek is een pleidooi om niet te wachten tot het laatste moment; wellicht heb je dan niet de kans meer om je wensen uit te spreken. Door het vroegtijdig te doen, zorg je voor rust op vele fronten!
Het boek is de basis van de training tot END-of- LIFE-DOULA die ik heb ontwikkeld. Samen met Mirjam van Wieringen van Kleur in Apeldoorn hopen we vele mensen, die een roeping voelen om op dit gebied iets te betekenen voor anderen, te inspireren om dat ook daadwerkelijk te gaan doen. Zie voor meer informatie de button RE-training. Heb je dan nog vragen, dan mag je ook even bellen: 06-29403849.


****************************************************************

Mijn derde en volgende boek(en) zijn als het ware een vervolg op mijn eerste boek.

Zoals ik elders al heb uitgelegd heb ik in 2020 mijn twin flame ontmoet. Vanaf nagenoeg datzelfde moment ben ik mijn ervaringen uit gaan schrijven. Vanuit een compleet niets weten over dit concept kun je middels mijn autobiografie meelezen over wat ik gaandeweg tegenkwam op dit bijzondere pad, waar je voor gekozen hebt in eerdere levens en waar je ook voor gekozen wordt, door iets dat groter is dan wij kunnen beseffen. Mijn taak is om vanuit mijn aardse zijn dit grootse universele, transformerende proces uit te leggen. Met de voeten in de klei en het hoofd in de wolken. Dat ben ik , maar mijn vleugels zijn inmiddels zoveel groter geworden. De titel van het volgende boek, dat hopelijk verschijnt in 2023 zal waarschijnlijk zijn       "Op lemen voeten maar met enorme vleugels". 

Dit boek beslaat de periode van eind 2020 tot 1 januari 2022. Het volgende boek ligt ook zo goed als klaar en verhaalt over het jaar 2022. Toen ik dacht dat dit wel genoeg was, bleek in 2023 dat ik gewoon verder mag gaan met schrijven. Mijn proces is nog lang niet klaar. En zal dat ook nooit worden..... Ik neem de mensen die er voor openstaan mee in dat persoonlijke en toch universele proces. Steeds meer twin flames / twin rays komen nu samen. Zij zijn nodig bij de overgang naar de nieuwe wereld.