Wie ben ik en wat heb ik zoal te bieden aan opleiding en ervaring?


Wie ben ik?
Jetty Oosterman, inmiddels gescheiden na bijna een halve eeuw samen, moeder, oma maar vooral: Jetty, de vrouw die haar dromen waarmaakt en zich aanpast aan de wensen van haar hart. De gebruikelijke rollen inmiddels steeds meer ontstegen waardoor ik mijn individualiteit en verborgen talenten opnieuw heb kunnen ontdekken.
Vrij plotseling heb ik mijn baan opgegeven toen ik 50 werd en ben ik gegaan voor een droom: een eigen bedrijf!
Doula, trainer, uitvaartbegeleider, lifecoach en end-of-life-DOULA!  Nu trainer van deze Levenseindedoula's en Douldoula's en vast van plan om deze nieuwe beroepen in Nederland op de jaart te krijgen. 

Ik leef het leven dat ik anderen gun; heb daarvoor een fantastische cursus ontwikkeld HEEL JE LEVEN. Ben je man of  vrouw en wil je ook meer uit je leven halen? Lees dan die informatie op mijn website. 
Wil jij ook de laatste levensfase van mensen wat mooier maken, dan is mijn levenseinde-gids een goede start. Wil je er dieper in duiken, dan is de training tot Levenseinde-DOULA wellicht iets voor jou? In het boek staan veel praktische zaken; in de training duik je diep in jezelf en komt er ook een stukje spiritualiteit om de hoek, in de vorm van o.a. Godin Hecate. Zij heerste over de hemel, de aarde en de onderwereld; over vruchtbaarheid, leven en de dood. "Ze geeft en ze neemt, maar wie de Godin eerst, zoals alle Goden haar eren, heeft niets te vrezen", zo wordt gezegd. Meer info over dit beroep en dat van een souldoula is te vinden op www.levenseindedoula.nl 

Opleiding en werkervaring:
Met lifecoach-vragen zoals relatie-of eigenwaarde-issues kun je bij mij terecht, maar zeker ook met loopbaanvraagstukken. In 20 jaar onderwijs heb ik veel ervaring opgedaan in oriĆ«ntatie op opleidingen en beroepen. Ik was naast loopbaancoach ook stagebegeleider en decaan binnen het ROC. Ik heb de Academie voor Mens en Arbeid en de opleiding gevolgd tot life- en loopbaancoach. In 2013 volgde ik de opleiding Vernieuwend Denken. Ik heb diverse spirituele trainingen, workshops etc. gevolgd, o.a. Intuitieve Ontwikkeling, en retraites etc. bij Vrouw en Verbinding. Door mijn werk als afscheidsbegeleider ben ik altijd geinteresseerd in het thema Dood. Ik volgde vele dagen, o.a. bij Dood in Zicht in Zeewolde, In 2019 heb ik diverse online-trainingen gevolgd m.n. in Amerika over de laatste levensfase. Ik ben gecertificeerd als END-of-LIFE-DOULA aan de University of Vermont.  Ik vind het belangrijk maar ook leuk om me te blijven ontwikkelen. Ik doe dat vooral ook door veel te lezen en documentaires te bekijken. In 2020 start ik met de Sacred Soul Awareness jaartraining van Gerda Duin. En natuurlijk blijf ik me ontwikkelen op het gebied van het levenseinde en sterven, om zo mijn kennis en kunde weer door te kunnen geven aan anderen.

Ik heb geregeld een sprong in het diepe gedaan, mijn hart gevolgd en daar nooit spijt van gehad. Spijt krijg je volgens mij pas als je nalaat de dingen te doen die je graag zou willen. Ik voel me een gelukkig en bevoorrecht mens, met passies. Ik vind het leuk om anderen te stimuleren om ook dat te gaan doen waar ze gelukkiger van worden. Dat kan zijn in het werk, maar ook door simpelweg te leren om "nee" te zeggen tegen anderen en voluit "JA!" tegen jezelf.
Als coach kijk ik samen met jou naar: Waar sta je nu? Waar wil je naartoe? Hoe kom je daar? 
HOE, WAT en WANNEER?

Ieder mens komt op zijn levenspad zaken tegen waar hij mee worstelt; dan is het fijn om daarover te kunnen praten. Ook voor loopbaancoaching, budgetteren of verlies- of rouwverwerking kun je bij mij terecht. Mijn stelling is dat ieder mens een soort strippenkaart zou moeten krijgen voor coaching en ondersteuning, vrij in te wisselen als er even behoefte is aan een pas op de plaats om daarna weer verder te kunnen. Ook ik heb op geregelde tijden in mijn leven een beroep gedaan op coaching. Soms was het lezen van enkele boeken genoeg; op andere momenten had ik behoefte aan een luisterend oor, iemand die de juiste vragen stelde en me een spiegel voorhield, waardoor ik weer scherp kon krijgen wie ik was, wat ik wilde en wat ik kon. Inmiddels voel ik me door mijn levenservaring en mijn werk als loopbaancoach, bevallingscoach en uitvaartbegeleider in staat om anderen verder te helpen hun dromen en ondergesneeuwde verlangens te helpen vertalen in haalbare doelen waardoor het levensgeluk wordt vergroot.

Waar gaat jouw hart van stromen? Wat wil jij met je leven? Hoe staat het met je relaties, waaronder natuurlijk ook vriendschappen? Is werk een factor die belangrijk is? Is er voldoende tijd en ruimte voor jou? Wil je dat weer helder krijgen, neem dan contact me me op!

Ik heb er zin in om met jou dat proces aan te gaan en ben nieuwsgierig naar wat er bovenborrelt aan dromen en verlangens die het waard zijn om gehoord te worden. Neem je wensen serieus en geloof in jezelf! Dat wat je gelooft is immers van invloed op wat zich daadwerkelijk afspeelt in je leven.