Coaching

Mijn werkwijze is er op gericht dat degene die gecoacht wordt zelf inhoud, vorm en richting geeft aan zijn of haar leven. Dat vraagt een actieve en betrokken houding en eigen verantwoordelijkheid voor het proces en de veranderwens. Coachen heeft altijd te maken met veranderen. Ik maak gebruik van verschillende coachingsmethodieken en werkvormen. Een coach kan de deur voor je openen, maar je moet zelf naar binnen gaan. Ik kan je soms een spiegel voorhouden, maar jij moet zien wat je doet met dat beeld. We kunnen samen tot een traject komen, waarin de 6 V's (Verhelderen, verdiepen, verbinden, verwerven, veranderen en verankeren) allemaal zijn doorgewerkt, maar in de praktijk zul jij het moeten doen en blijven doen!

Coaching is bedoeld voor iedereen die in principe psychisch gezond is, maar even wat ondersteuning kan gebruiken bij een bepaalde problematiek of vraagstelling. Lifecoaching kan ook helpen bij een dertigersdip of midlife-crisis, na het overschrijden van grenzen waardoor je burn-out-verschijnselen kreeg, bij te lang aanhoudende stress, bij loopbaanvragen, na het verlies van iets of iemand, bij aanhoudende onlustgevoelens of .....
De redenen om een lifecoach in te schakelen kunnen talrijk zijn. Dat kan preventief zijn, door bv. jaarlijks in 2 tot 3 sessies in te gaan op waar je op dat moment staat.
Soms kan het zijn dat de problemen te groot zijn voor lifecoaching. In dat geval is het voor ons beiden beter als er een vorm van hulpverlening wordt gezocht die beter aansluit bij jouw problematiek.

Lifecoaching houdt zich bezig met alle facetten van het leven: het kan gaan over de relatie met jezelf of met anderen, over werk of over hoe jij in het leven staat. Wie ben je? Wat wil je? Wat kun je?
Soms is er een concrete vraag of aanleiding; vaker is er sprake van een wat onbestemd gevoel. "Is dit alles wat het leven me te bieden heeft?". Meestal zijn een paar sessies genoeg om je op weg te helpen naar een duidelijk doel in je leven, maar je moet wel zelf de stappen zetten en in actie komen. Een loopbaantraject vraagt doorgaans wat meer sessies en daarbij worden vaak diverse testen ingezet. Krijg je nog voldoende uitdaging vanuit je werkzaamheden? Of moet je noodgedwongen uitkijken naar andere opties? Neem het roer in eigen hand en bepaal zelf de koers die je wilt varen! Je hart volgen betekent soms risico's nemen, maar spijt hebben de meeste mensen aan het eind van hun leven vooral van de dingen die ze graag hadden willen doen, maar niet hebben gedurfd. Aan jou de kans: iedere dag opnieuw weer kun je kiezen voor verandering! Niets doen en je leven als los zand door je handen laten glippen is ook een keuze! Ik kan je daarbij helpen met coachingsmethodes en diverse werkvormen, maar ook vanuit eigen ervaringen.

Het gedicht van Larry S. Chenggen spreekt me erg aan.
Het heet "Believe in yourself!".

Believe in yourself, in the power you have
to control your own life, day by day .....
Believe in the strenght, that you have deep inside
and your faith will help show you the way .....
Believe in tomorrow and what it will bring
Let a hopefull heart carry you through.
For things will work out, if you trust and believe.
There's no limit to what you can do!

Ben je op zoek naar meer balans en evenwicht of vervulling en levensgeluk of wil je meer informatie over life- en loopbaancoaching, aarzel dan niet en neem contact met me op. Dat kan via de button contact, door een mailtje te sturen naar info@levenseindedoula.nl of door me te bellen op 06-29403849.

NIEUW: Doordat ik zelf sinds 2020 in een Twin Flame proces zit en heb ontdekt dat er nog weinig over bekend is, maar soms wel gekmakend en levensveranderd kan zijn, heb ik beslioten om naast het schrijven van boeken over dit bizarre, bijzondere en waanzinnig mooie proces ook coaching aan te bieden voor wie specifiek daaraan behoefte heeft. 

Ieder coachingstraject begint met een (telefonisch) intake-gesprek. In dat gesprek proberen we samen de vraag helder te krijgen, waarna we een inschatting maken van het aantal benodigde sessies. Veel zal ook afhangen van jouw inzet en motivatie en de wijze waarop je kunt werken aan bv. huiswerkopdrachten. Ik werk met een breed scala aan coachingsmethodieken en werkvormen.

Als coach kan ik je helpen om je zorgen te ontrafelen, kwesties in je leven op een rijtje te zetten, je te helpen om (weer of meer) te leren genieten en om nieuwe doelen en uitdagingen boven tafel te krijgen. In het proces van het ontmoeten van je tweelingziel, tweelingvlam of tweelingstraal komen ook andere zaken aan de orde. Soms is het nodig om wat risico te nemen en je prioriteiten te veranderen of zelfs een andere richting in te slaan. Ik hoop jou in contact te kunnen brengen met je dromen en verlangens en met de beperkingen van je mind en ego. Mensen die zich laten leiden door hun dromen bereiken meer in het leven en zijn daardoor gelukkiger. Ik laat me vaak inspireren door een droom en natuurlijk pakken dromen soms in de praktijk anders uit. Maar ook dan is het goed om toch de droom waargemaakt te hebben. Een mens leert van iedere ervaring. Aan het eind van de rit wil ik geen spijt hebben van dingen die ik niet heb gedaan.
 
Mijn motto is al jarenlang: "Geef me de moed om te veranderen wat ik kan veranderen, de rust om te aanvaarden wat ik niet kan veranderen en de wijsheid om het onderscheid tussen beiden te zien".
Ook mijn leven staat bol van de veranderingsprocessen; het houdt (gelukkig!!) nooit op.
Elke verandering vandaag bepaalt je leven morgen en de tijd erna.
Crisis als kans! Soms echt nodig om weer nieuwe wegen in te kunnen slaan.
Ik vind het fijn dat ik wat van mijn eigen ervaringen door mag geven aan anderen.

De sessies kunnen plaatsvinden op verschillende plekken, maar doorgaans is dat vanuit Terwolde. Na enkele face-to-face-gesprekken kunnen we op jouw verzoek overgaan tot coaching per telefoon of per email. Het is ook mogelijk om te kiezen voor lifecoaching in groepsverband. De groepsgrootte blijft beperkt, maar door met meerderen samen te werken, ieder aan het eigen persoonlijke traject, deel je niet alleen de kosten maar maak je het inspirerend en nog leuker! We kunnen als mens immers veel leren van elkaar? Motiveer je vriendinnen en kom je in een weekend lekker opladen! Wat te denken van groepscoaching speciaal voor vrouwen, geinspireerd op de "Aan zee-serie" van Joan Anderson. Zij beschrijft op een geweldige wijze haar worsteling met het leven en haar relatie, maar ook het hele proces wat het haar uiteindelijk opgeleverd heeft. Het lezen meer dan waard!

Ik werk doorgaans op basis van een uurtarief.
Tarieven voor groepscoaching en voor bedrijven op aanvraag.

Jetty Oosterman, the circle of life; tel. 06-29403849.